Blackshadow je napisao:
frodo je napisao:
Pisali smo dosta o JTD motorima, pokazali su se kao dobri i nisu preskupi za održavanje.
Marea tu i tamo zna da pravi probleme sa elektronikom, mnogo je komplikovana, a zbog specifičnog položaja motora u Marei, veliki servis je prilično skup jer mora maltene ceo motor da se izvadi napolje.
Ako nađete pristojan primerak koji ćete proveriti u servisu pre kupovine, naravno, realno je da budete zadovoljni koliko se može biti zadovoljan Fiatom.
Tu i tamo cvrči plastika, zvučna izolacija je loša, kvalitet unutrašnjosti je tek osrednji, ali sve u svemu za te pare je OK kupovina.
JTD motori su se pokazali kao vrlo dobri, ako ne i najbolji u svojoj klasi.
Na marei ne postoji generalni problem sa elektronikom.
Zbog specificnog polozaja motora, veliki servis se na marei radi za 40 (cetrdeset) min i kosta od 3 - 5 000 din (ruke)
Tu i tamo cvrci plastika, izolacija je vrlo dobra, kvalitet unutrasnjosti je osrednji, za te pare ok kupovina....

Koji je danas motor najbolji u klasi je vrlo diskutabilno, ja se ne usuđujem da vršim takve kvalifikacije
Na Marei ne postoji generalni problem sa elektronikom, zato sam i napisao da "
tu i tamo zna da pravi probleme elektronika"
Što se tiče velikog servisa, kolega sa posla ima Mareu 1.9 JTD 115 KS u karavan verziji i veliki servis su mu radili u ovlašćenom servisu nekih 6 sati i poprilično mu naplatili, a kako je motorni prostor pun da ne možeš ruku da zavučeš, nije mi jasno kako mogu da urade za 40 minuta.
U toj Marei sam radio alarm i više od sat vremena sam potrošio na traženje lokacije gde ću sirenu da mu postavim u motornom prostoru, toliko je tesan i nepristupačan.
Zvučna izolacija je loša ako se uporedi sa istom generacijom Golfova ili Astri i Fokusa i dobrim delom konkurencije u toj klasi.
Ako je porediš sa Jugom, onda je najbolja na svetu